ERP news kategória bejegyzései

Újratöltve – dobozos szoftver, vagy egyedi fejlesztés?

Időről, időre felröppen a “döntsük el, melyik megoldás a jobb” játék a dobozos szoftver, kontra egyedi fejlesztés piacán.

Gyorsan elmondom a megoldást, majd segítek a választásban, ennek van ugyanis kizárólag értelme az Ön nézőpontjából.

A válasz az, hogy nincs győztes! Abszolut értelemben tehát egyik sem jobb, mint a másik.  A jó szoftvert, legyen az dobozos, vagy egyedi fejlesztés minden esetben aszerint kell kiválasztanuk, hogy milyen céljaink vannak.

Gyorsan szeretnénk egy megoldás? Inkább a dobozos a jó.

Nem találtunk megfelelőt és nem alkalmazkodnánk? Ez esetben az egyedi a megfelelő.

Ár és karbantartás tekintetében pedig -ha szakértővel szerződik- NINCS ma már különbség az ügyviteli és vállalatirányítási területen.

Amit tehát leszögezhetünk, hogy egyik sem jobb, vagy rosszabb a másik megoldásnál, ám vigyázzunk, mert rosszul azért lehet választani. Mi szívesen segítünk igen röviden kideríteni, hogy Önnek melyikre van szüksége.

Ajánlat és tanács kérés ITT

Related Post

Az egyedi rendszerek legnagyobb problémája

Tekintve, hogy aktívan ezzel foglalkozunk, pontosan látjuk, hogy melyek a legnagyobb problémák és egyben félelmek ügyfeleink szemében az egyedileg fejlesztett szoftver rendszerekkel kapcsolatban.

Mindössze 2 szó! Nem kipróbált. Más szóval nem lehet előre megnézni, kipróbálni, “játszani” vele és megbizonyosodni arról, hogy tényleg nem kidobott pénz és idő pazarlás lesz az egész folyamat.

Mi mindenképp azt javasoljuk, hogy 2 felé bontsuk a szerződést (és a kifizetést is). Tehát válasszuk el egymástól élesen a felmérés és a fejlesztés-bevezetés szakaszt. Így már idejekorán láthatunk egy előzetes vázat a programból és tömör leírást, amiből az is kitűnik, hogy értjük-e egymást a bevezetést végző céggel, tetszik-e a tervezett kezelőfelület, megvannak-e a főbb funkciók, amiket kötelezően elvárunk.

Ha nem, itt még szinte fájdalom mentesen hagyhatjuk abba, s ha meg igen, akkor pedig nyugodtabban alszunk, hogy jó kezekben vagyunk 🙂

Related Post

Az ERP rendszer vajon hegylakó-e?

Az ERP rendszer vajon hegylakó-e? Azaz igaz-e rá, hogy “csak 1 maradhat”?

A 90-években ez volt a bevett szokás: egy nagy rendszer mindenek felett. Persze jól tudjuk, hogy aki mindenhez ét, az inkább semmihez, így ebből kiokosodva, ma már nem ez az elterjedt nézet.

Helyette inkább van egy központi irányító szerv (ez az ERP), a lényeges (core) funkciókkal, mely laza kötésben áll a köré szervezett különböző iparági specialitásokat ellátó szoftverekkel.

Magyarul mindeki tegyeazt, ami a dolga, amihez igazán ért és ne kívánjuk meg egy rendszertől, hogy az tudjon mindent. Karbantartani is nehezebb lesz.

Természetesen ezek a programok:

* egy integrált rendszert (egységet) kell képezzenek

* köztük a kapcsolat 2 irányú (adok-kapok)

* és automatikus, magyarul a háttérben zajlik, teendőnk nincs vele

Válasz tehát az hogy az ERP nem hegylakó, nem kell, hogy ő legyenaz egyetlen szoftver. Alkalmazkodjunk, vegyük fel 2018 ritmusát és ez a rendszer valóban minket fog így már szolgálni.

Related Post

Top Trends For Digital Transformation

During recent years, we’ve seen shifts in how traditional leadership roles operate, as silos break down and the scopes of various roles widen and change. Digital transformation has morphed from a trend to a central component of modern business strategy.

1. Adaptability is more vital to success than ever

2. Growing importance of the user experience

3. Innovation must happen rapidly

4. Embrace the remote workforce

5. Big data and analytics

6. Smart machines and artificial intelligence

2017.10.17

(Extract from Forbes.com)

 

Related Post

Cloud ERP: Three reasons Why On Premise is obsolete

1. Cloud ERP software helps truly transform your IT organization – and your overall organization

It allows you access to your software and data from any computer or device in the world. It allows you immediate access to the software without complicated technical installation or configuration. And, it allows you to do so without further ramping up your internal IT staff.

2. Cloud ERP software allows you to focus on your core competencies

Let’s face it: most aren’t good at IT. They may be okay at it, but why reinvent the wheel from scratch when you can outsource it to a professional? You should be focusing on your customers and your products, not your IT systems.

3. Cloud solutions provide world-class security

losing control of security is the first reason more CIOs don’t opt for cloud solutions, but the reality is that ERP vendors have a lot more to lose with a security breach than your internal IT department.

Modern ERP in the cloud

 /Extraction from the article of “Panorama Consulting Solutions”/

 2017.06.02

Related Post

Panostaja Oyj´s Semi-Annual Report November 1, 2016-April 30, 2017

Aqua Dental will continue to operate the clinic as Megaklinikka’s first private sector licensed client, using Megaklinikka’s ERP system. The partnership …

Original writer, and full story: // Panostaja Oyj´s Semi-Annual Report November 1, 2016-April 30, 2017

Related Post

GST: Inching closer toward India's biggest tax reform

In the process of seamless transition to GST ecosystem, a major revamping of the core ERP or transaction system requires process change along with …

Original writer, and full story: // GST: Inching closer toward India’s biggest tax reform

Related Post

Subscription-based ERP software becoming more relevant during SA's economic toils

Given the increasingly mobile nature of business in the digital era, an ERP system can prove enormously useful for teams operating in different offices, …

Original writer, and full story: // Subscription-based ERP software becoming more relevant during SA’s economic toils

Related Post

12 Years-I am Looking for Accounts & Finance Job-ERP System

I am Looking for Accounts & Finance Job ERP System- 12 Years Experience ( Foods,Manufacturing,Media & Distribution Sector) 1-Senior Accountant

Original writer, and full story: // 12 Years-I am Looking for Accounts & Finance Job-ERP System

Related Post

Proposal of 'Enterprise Resource Planning' system for common database of 11 universities passed

… a decision was taken to implement an ‘Enterprise Resource Planning’ (ERP) system to create a common data system across 11 universities of the …

Original writer, and full story: // Proposal of ‘Enterprise Resource Planning’ system for common database of 11 universities passed

Related Post